Loading...

Zorgverzekering Lichtenvoorde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Lichtenvoorde. Populaire keuzes zijn Achmea, CZ, FBTO, VGZ, Menzis. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed te bekijken. Past de actuele zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van de praktische zorgvergelijker kun jij gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als alternatieve geneesmiddelen of tand. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is vaak niet eenvoudig. Feiten zoals Ziekenfonds of Betalingsregeling vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of PMA tot De Goudse en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van de zorgvergelijker bekijk je gelijk en ongecompliceerd een voordelige verzekering die aansluit op alle individuele wensen. Meer info? Op deze pagina vind jij praktische gegevens aangaande de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Laag-Keppel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Lichtenvoorde? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek je supersnel welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Besured betreft vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-lichtenvoorde


Betrouwbare zorgpolis in Lichtenvoorde?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Hoogerheide afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Univé, Bewuzt. Verderop vind je een aantal begrippen die van belang zijn. Dankzij deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Blindheid of Hielvoet, echter ook Passieve immuniteit en Prodromale fase. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (maximaal €500). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra polis voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Oost Gelre) of mogelijk een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lichtenvoorde?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Lichtenvoorde of rondom deze plaats. Handig: het kan nog sneller en eenvoudiger via het internet. Onderstaand check jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 27 keer p/jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Stad Holland zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Lichtenvoorde?

Het basispakket compenseert veel zorgkosten in Lichtenvoorde. Op die manier worden kosten gedekt van bijv. Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Check de condities van de huidige polis en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Verderop check jij enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Lichtenvoorde is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Let op: inspecteer of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Gelderland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Lichtenvoorde. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Lichtenvoorde? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Lichtenvoorde moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Er zijn nog meerdere soorten zorg in de gemeente Oost Gelre. Onder andere: ergotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of ook psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Menzis of PNOZorg. Bestudeer de voorwaarden van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Toiletverhoger los.

Verzekeringskantoor in Lichtenvoorde

Geef jij de voorkeur aan face to face contact inzake de zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Lichtenvoorde. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bekijkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lichtenvoorde