Loading...

Zorgverzekering Koudum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Koudum. Dit kan o.a. naar VGZ, OHRA, Menzis, CZ, FBTO. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht de bestaande zorgverzekering met jouw wensen. Aan de hand van de praktische zorgvergelijker kan je vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals acupunctuur + acnetherapie. De overstap is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is nogal gecompliceerd. Zaken als Bestuursrechtelijke premie en Eigen bijdrage zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of National Academic tot bijv. Ditzo en United Consumers. Hoe vind ik een aantrekkelijke verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij een zorgvergelijker detecteer je rap en gemakkelijk een duidelijke verzekering die aansluit op je zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina bekijk je nuttige gegevens aangaande de naturapolis, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Kamperland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Koudum? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De premie kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels onze vergelijker – met bruikbare filters – tref jij direct welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA betreft vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-koudum


Betrouwbare zorgpolis in Koudum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Heino afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Univé, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Verderop lees je meer over cruciale variabelen die van belang zijn. Met behulp van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor onder andere Burn-out of Episcleritis, echter ook Landziekte en Winterdepressie. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een onderwijsinstelling. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Koudum?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Koudum of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en duidelijker op internet. Onderstaand check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (onder andere zes behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. National Academic) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Koudum?

Jouw basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Koudum. Zo staat de verzekeraar garant voor bijv. Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek en tevens Wijkverpleging, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Bekijk de voorwaarden van je huidige polis en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna lees jij meerdere erkende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Koudum wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: controleer goed of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Koudum. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Koudum? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Koudum is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je meerdere zorginstellingen in de regio Súdwest-Fryslân. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie of apotheek, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij CZ of Univé. Bekijk de dekking van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Reiskosten bezoekende gezinsleden.

Verzekeringskantoor in Koudum

Wil je het liefstface to face contact ten aanzien van een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Koudum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon inventariseert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Koudum