Loading...

Zorgverzekering Kolderwolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Kolderwolde. Bijvoorbeeld naar OHRA, CZ, Menzis, Achmea, FBTO. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht de bestaande zorgverzekering met jouw behoeften? Aan de hand van een praktische zorgvergelijker kan iedereen vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als bijv. epilatie of zwangerschap en geboorte. De overstap is razendsnel gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is tamelijk niet eenvoudig. Zaken als Overstapservice of Naturapolis komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of Ohra tot o.a. Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door de zorgvergelijker achterhaal je direct en makkelijk een goedkope verzekering die past bij je behoeften. Problemen? Op deze website bekijk jij nuttige gegevens met betrekking tot de basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Jislum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Kolderwolde? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De prijs komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Via de vergelijk module – met handige zoekfuncties – spot je snel welke aanbieder de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden betreft vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-kolderwolde


Meest gekozen zorgpolis in Kolderwolde?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Heerlen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Interpolis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Hieronder bekijk je veel besproken begrippen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals Coma vigil of Ziekte van Kawasaki, maar ook Morfologie huidafwijkingen en Syndroom van Kallmann. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (de max is €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (De Friese Meren) of via een opleiding. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kolderwolde?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Kolderwolde of omgeving. Handig: het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Op deze pagina bekijk je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (kies bijv. zes keer).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is ZorgDirect vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Kolderwolde?

Het basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Kolderwolde. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Echter ook Logopedie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Lees de polisvoorwaarden van de huidige verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Verderop spot je meerdere veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Kolderwolde wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: loop na of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Kolderwolde. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Kolderwolde? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Kolderwolde is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Ook vind je vele soorten zorg in de streek De Friese Meren. Zoals logopedie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie maar ook haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij HEMA en Zorg en Zekerheid. Bekijk de kleine lettertjes van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Prothese.

Verzekeringskantoor in Kolderwolde

Heb jij het liefst face to face contact m.b.t. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Kolderwolde. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon inventariseert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kolderwolde