Loading...

Zorgverzekering Jonkersland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Jonkersland. Veel gekozen partijen zijn CZ, Achmea, FBTO, VGZ, OHRA. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past jouw afgesloten zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Via een innovatieve zorgvergelijker kun jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als bijv. medische hulp buitenland + mindfulness. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is vaak gecompliceerd. Zaken als Ketenzorg en Declareren zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of National Academic tot aan Interpolis en VvAA. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker vind je snel en eenvoudig een duidelijke verzekering die klopt met je behoeften. Problemen? Op deze website vind je handige adviezen m.b.t. de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Hoogerheide zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Jonkersland? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via onze vergelijker – met bruikbare filters – bekijk je binnen 1 minuut welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is vaak een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-jonkersland


Populaire zorgpolis in Jonkersland?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Haarlo afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Interpolis, United Consumers. Op deze pagina lees je meer over cruciale onderdelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorginstellingen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor onder andere Candida albicans of Hypertrofische obstructieve cardiomyopathie, echter ook Multiple sclerose en Zuurstofvergiftiging. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een betaalbare premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Opsterland) of mogelijk een opleiding. Je hebt recht op een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Jonkersland?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Jonkersland of in deze buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever op internet. Hieronder tref je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere 6 keer p/jaar).
 7. Kies een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is HEMA dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Jonkersland?

Jouw basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Jonkersland. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist en Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Check de voorwaarden van je huidige polis en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website vind je meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Jonkersland wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: trek even na of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Jonkersland. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Jonkersland? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Jonkersland zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er vele verschillende types zorg in de buurt van Opsterland. Bijvoorbeeld: diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, logopedie of haptonomie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij FBTO of United Consumers. Bekijk de condities van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgverzekering Ontbrekende hoektanden.

Verzekeringskantoor in Jonkersland

Heb jij het liefst persoonlijk contact ten aanzien van je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Jonkersland. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider controleert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Jonkersland