Loading...

Zorgverzekering Jirnsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Jirnsum. Bijvoorbeeld naar FBTO, Menzis, OHRA, CZ, VGZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed te bekijken. Matcht de huidige verzekering nog met jouw situatie? Met behulp van een innovatieve zorgvergelijker mag ook jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als orthodontie + alternatieve zorg. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is best ingewikkeld. Aspecten zoals Natura zorgverzekering en Regeling wanbetalers zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Zorg en Zekerheid of Pro Life tot o.a. Ik en VvAA. Hoe stap ik over naar een goede verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij deze zorgvergelijker vind je snel en zonder problemen een geschikte verzekering die in lijn is met alle zorgwensen. Meer info? Hier lees jij nuttige details ten aanzien van naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Hooge Mierde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Jirnsum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De prijs kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door ons vergelijk script – met bruikbare filters – tref jij direct welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Promovendum, Besured, Anderzorg betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-jirnsum


Veel gekozen zorgpolis in Jirnsum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Haaren afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Univé. Hieronder lees je meer over veel besproken factoren die van belang zijn. Met deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor problemen zoals Adrenogenitaal syndroom of Kinderziekte, maar ook Larynxcarcinoom en Polymorfe lichteruptie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Leeuwarden) of via een vereniging. Je ontvangt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Jirnsum?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Jirnsum of rondom deze plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via internet. Hier bekijk je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 27 keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is DSW dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Jirnsum?

Jouw basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Jirnsum. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en tevens Logopedie, Dieetadvies, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Bekijk de algemene voorwaarden van de huidige dekking om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop bekijk je een aantal gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Jirnsum is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: trek even na of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Jirnsum. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Jirnsum? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Jirnsum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorginstanties in de gemeente Leeuwarden. Onder andere: ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie of plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, haptonomie, apotheek. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Interpolis of ONVZ. Bekijk de voorwaarden van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Ondersteek.

Verzekeringskantoor in Jirnsum

Prefereer jij persoonlijk contact inzake jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Jirnsum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Jirnsum