Loading...

Zorgverzekering Huis ter Heide Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Huis ter Heide. Bijvoorbeeld naar CZ, VGZ, FBTO, Achmea, Menzis. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt deze huidige zorgverzekering bij jouw situatie? Via een nuttige zorgvergelijker kan jij vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals ergotherapie + homeopathie. Het overstappen is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is redelijk lastig. Begrippen als Zvw en Regeling wanbetalers zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of Pro Life tot bijvoorbeeld De Goudse en Salland. Hoe vind ik een voordelige verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels deze zorgvergelijker achterhaal je rap en makkelijk een goedkope verzekering die past bij alle behoeften. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij bruikbare details met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Hierden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Huis ter Heide? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. De vergoeding hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – inclusief handige filters – tref je direct welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-huis-ter-heide


Meest gekozen zorgpolis in Huis ter Heide?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Gouda afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze site tref je nuttige variabelen die jou verder op weg helpen. Met deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgadressen waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Autismespectrum of Hoogteziekte, en tevens voor bijv. Münchhausensyndroom en Stridor. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Zeist) of juist een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Huis ter Heide?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Huis ter Heide of ergens in de buurt. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Hierna vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 12 keer).
 7. Kies een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Ditzo december 2022) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Huis ter Heide?

Jouw basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Huis ter Heide. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen en Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de kleine letters van jouw huidige verzekeraar om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop vind je enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Huis ter Heide wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inspecteer of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Utrecht. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Huis ter Heide. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Huis ter Heide? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Huis ter Heide moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Tevens zijn er meerdere zorginstellingen in de regio Zeist. Zoals ergotherapie, logopedie, diëtetiek, podotherapie maar ook plastische chirurgie, audicien, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij De Goudse of Stad Holland. Bekijk de dekking van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Medicatie bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Verzekeringskantoor in Huis ter Heide

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak inzake de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Huis ter Heide. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon inventariseert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Huis ter Heide