Loading...

Zorgverzekering Hoogersmilde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Hoogersmilde. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, Menzis, FBTO, CZ, OHRA. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt de geldende polis bij jouw situatie? Met behulp van deze innovatieve zorgvergelijker kun je gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals o.a. EHBO-advies plus alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is soms moeilijk. Termen als Tweedelijns zorg en Wet BIG zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of National Academic tot aan CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een goedkope verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via een zorgvergelijker vind je gelijk en makkelijk een voordelige verzekering die spoort met de individuele wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij handige adviezen over de eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Herkenbosch zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Hoogersmilde? De premies van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De kostprijs hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot jij gelijk welke verzekering de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-hoogersmilde


Meest gekozen zorgpolis in Hoogersmilde?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Giessen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Interpolis. Hieronder tref je belangrijke factoren waar je zeker op moet letten. Via deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor onder andere Delier of Hereditaire Multiple Exostosen, echter ook Münchhausen by proxy en Syndroom van Gerstmann. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Midden-Drenthe) of wellicht een vereniging. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hoogersmilde?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Hoogersmilde of rondom deze plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Onderstaand tref jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 18 behandelingen).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Salland Zorgverzekering oversluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Hoogersmilde?

Het basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Hoogersmilde. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis. Echter ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Bekijk de condities van jouw actuele polis en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder tref jij meerdere erkende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Hoogersmilde wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Hoogersmilde. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Hoogersmilde? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Hoogersmilde is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er vele zorginstanties in de buurt van Midden-Drenthe. Neem nou podotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of ook audicien, psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Ik of Stad Holland. Check de afspraken van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Lidmaatschap patiëntenvereniging.

Verzekeringskantoor in Hoogersmilde

Prefereer jij persoonlijk contact ten aanzien van een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Hoogersmilde. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist bespreekt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hoogersmilde