Loading...

Zorgverzekering Hilversum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Hilversum. Bijvoorbeeld naar Achmea, VGZ, FBTO, OHRA, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past jouw huidige zorgverzekering met jouw wensen. Via deze nuttige zorgvergelijker kan iedereen snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als tandarts plus brillen en lenzen. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Zaken als Collectieve zorgverzekering of Wet BIG zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Pro Life tot Delta Lloyd en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een geschikte aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker achterhaal je rap en eenvoudig een geschikte verzekering die klopt met de zorgwensen. Hulp nodig? Op deze website check je makkelijke adviezen over de collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Heeten zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Hilversum? De prijzen van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De premie wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met ons vergelijk script – inclusief handige filters – bekijk jij binnen enkele minuten welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-hilversum


Populaire zorgpolis in Hilversum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Garrelsweer afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Hierna bekijk je een aantal factoren die van belang zijn. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor onder andere Degeneratieve ziekte of Epileptisch insult, echter ook Mazelen en Veteranenziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Hilversum) of wellicht een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hilversum?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Hilversum of rondom deze plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker d.m.v. internet. Hieronder bekijk jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 36 keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Stad Holland afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Hilversum?

Jouw basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Hilversum. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Dieetadvies. Lees de voorwaarden van jouw actuele polis en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Verderop check je enige veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Hilversum wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Tip: inventariseer of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Hilversum. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Hilversum? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Hilversum moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstellingen in de gemeente Hilversum. Zoals ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg en ook plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse of OZF. Controleer de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Kalktabletten.

Verzekeringskantoor in Hilversum

Prefereer jij een “echt” gesprek aangaande je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Hilversum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider controleert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hilversum