Loading...

Zorgverzekering Heikant Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Heikant. Veel gekozen partijen zijn VGZ, FBTO, Menzis, OHRA, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Past de actuele polis met jouw wensen. Met medewerking van een innovatieve zorgvergelijker kan je nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld osteopathie of vaccinaties. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is best niet makkelijk. Zaken als Gemoedsbezwaarden of Zorgplicht zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of National Academic tot o.a. Delta Lloyd en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij een zorgvergelijker vind je rap en eenvoudig een goede verzekering die in lijn is met de zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Hier tref je bruikbare info ten aanzien van eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Hallum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Heikant? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De prijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – spot je supersnel welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Besured betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-heikant


Populaire zorgpolis in Heikant?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Erlecom afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina vind je een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgverleners waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor aandoeningen als Atypisch autisme of Ischias, echter ook Pemphigus vulgaris en Somatoforme stoornis. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Hulst) of mogelijk een school. Het voordeel is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Heikant?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Heikant of rondom deze plaats. Let op: je doet dit veel rapper en simpeler d.m.v. internet. Op deze pagina lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 12 keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn FBTO vergelijken) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Heikant?

Jouw basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Heikant. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist en Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Bekijk de polisvoorwaarden van de huidige verzekeraar om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Hierna check jij een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Zeeland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Heikant is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zeeland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Heikant. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Heikant? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Heikant moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Tevens zijn er een aantal zorginstellingen in de streek Hulst. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, podotherapie, kraamzorg maar ook plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Ik of PNOZorg. Controleer de voorwaarden van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Gnathologie.

Verzekeringskantoor in Heikant

Prefereer jij persoonlijk contact t.a.v. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Heikant. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist bespreekt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Heikant