Loading...

Zorgverzekering Hantumhuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Hantumhuizen. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, OHRA, Achmea, CZ, Menzis. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om jouw huidige polis goed door te nemen. Past jouw actuele polis bij jouw situatie? Via deze snelle zorgvergelijker mag ook jij rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende verzekeringen zoals preventieve zorg of huidbehandelingen. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is nogal complex. Aspecten zoals Verzekeringsplicht + Ketenzorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of PMA tot aan De Goudse en Univé. Hoe achterhaal ik een voordelige verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van deze zorgvergelijker tref je snel en eenvoudig een duidelijke verzekering die klopt met alle wensen. Problemen? Op onze website tref jij makkelijke gegevens aangaande de aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Goor zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Hantumhuizen? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De premie hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door onze vergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij gelijk welke polis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-hantumhuizen


De beste zorgpolis in Hantumhuizen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Eenrum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Op deze pagina vind je cruciale begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Aardbeihemangioom of Homofobie, maar ook Poliomyelitis en Prodromale fase. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Dongeradeel) of juist een opleiding. Je ontvangt een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Hantumhuizen?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Hantumhuizen of omgeving. Handig: het kan nog sneller en eenvoudiger d.m.v. internet. Hieronder vind je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn achttien keer).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is United Consumers ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Hantumhuizen?

Jouw basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Hantumhuizen. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts en tevens Dieetadvies, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Lees de condities van de huidige verzekering en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar tref je een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Hantumhuizen wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: inspecteer of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Hantumhuizen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Hantumhuizen? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Hantumhuizen zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er allerlei verschillende types zorg in de streek Dongeradeel. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie en ook psychologische zorg, audicien, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij FBTO of ZieZo. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Dyslexiezorg.

Verzekeringskantoor in Hantumhuizen

Wil je het liefst1 op 1 contact inzake jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Hantumhuizen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige bekijkt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Hantumhuizen