Loading...

Zorgverzekering Goënga Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Goënga. Bijvoorbeeld naar VGZ, Menzis, FBTO, OHRA, CZ. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht deze actuele verzekering met jouw wensen. Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kan men snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als bijv. manuele therapie of mindfulness. De overstap is razendsnel afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is soms ingewikkeld. Zaken als Solidariteit of Medische selectie komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van De Amersfoortse of Kiemer tot bijv. Delta Lloyd en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van deze zorgvergelijker bekijk je gelijk en moeiteloos een voordelige verzekering die klopt met de zorgbehoefte. Problemen? Op deze website tref jij makkelijke details m.b.t. de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering. Zie ook meer over Foxwolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Goënga? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de vergelijk module – met uitgebreide functies – zoek je gelijk welke aanbieder de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Nog meer besparen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-goenga


Veel gekozen zorgpolis in Goënga?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Doenrade afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Hierna tref je cruciale variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Bof of Diep-veneuze trombose, maar ook Latah en Schisis. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (de max is €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Goënga?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Goënga of in een omliggende plaats. Tip: het kan nog sneller en simpeler online. Hier lees jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 12 keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. Zorg en Zekerheid polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Goënga?

Het basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Goënga. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis, Medicijnen. Echter ook Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Inventariseer de voorwaarden van de actuele dekking en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hierna bekijk je enige erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Goënga wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: check even of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Goënga. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Goënga? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Goënga moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog een aantal zorginstanties in de buurt van Súdwest-Fryslân. Zoals logopedie, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie en ook haptonomie, plastische chirurgie, audicien, apotheek, stoppen met roken. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij De Friesland of Stad Holland. Check de voorwaarden van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgverzekering Ziekenbezoek reiskosten.

Verzekeringskantoor in Goënga

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact t.a.v. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Goënga. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon controleert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Goënga