Loading...

Zorgverzekering Gilze Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Gilze. Dit kan o.a. naar FBTO, VGZ, OHRA, Achmea, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Past jouw afgesloten zorgverzekering met jouw behoeften? Via deze slimme zorgvergelijker kun je vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als bijv. zwangerschap en geboorte plus chiropractie. De overstap is binnen mum van tijd geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is best lastig. Aspecten zoals Zvw of Niet-gecontracteerde zorg vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of OZF tot o.a. Interpolis en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van deze zorgvergelijker bekijk je direct en probleemloos een voordelige verzekering die klopt met alle zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op onze website bekijk je praktische informatie met betrekking tot de basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Fochteloo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Gilze? De premies van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. Het tarief hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij snel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured betreft vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-gilze


De beste zorgpolis in Gilze?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Dinteloord afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site bekijk je veel besproken onderdelen waar je zeker op moet letten. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorginstellingen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Cyste of Dystonie, echter ook Neurovasculair Compressie Syndroom en Sarcoom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (niet meer dan €500). Het voordeel is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Gilze en Rijen) of juist een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Gilze?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Gilze of in een omliggende plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via het internet. Hier lees jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 27 behandelingen).
 7. Beslis over een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Univé polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Gilze?

De basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Gilze. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Echter ook Revalidatiezorg, Logopedie, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw actuele polis en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Hierna check jij enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Gilze wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: inspecteer of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Gilze. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Gilze? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Gilze moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog een aantal zorginstellingen in de streek Gilze en Rijen. Denk aan: diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg en haptonomie, audicien, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg. De dekkingen wisselen nogal bij DSW of UMC Zorgverzekering. Controleer de voorwaarden van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Bekkenfysiotherapie.

Verzekeringskantoor in Gilze

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak inzake de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Gilze. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige checkt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Gilze