Loading...

Zorgverzekering Fochteloo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Fochteloo. Dit kan o.a. naar Menzis, VGZ, FBTO, OHRA, Achmea. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht jouw afgesloten dekking nog met jouw situatie? Aan de hand van een innovatieve zorgvergelijker kan je vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende polissen als bijv. epilatie / mindfulness. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is soms niet eenvoudig. Aspecten zoals Drempelinkomen of Drempelinkomen komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of PMA tot bijvoorbeeld FBTO en Univé. Hoe ontdek ik een goede verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij een zorgvergelijker vind je snel en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Hulp nodig? Hier check jij bruikbare adviezen met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Eleveld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Fochteloo? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de vergelijk module – inclusief handige filters – check jij binnen 1 minuut welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-fochteloo


Populaire zorgpolis in Fochteloo?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis De Klomp afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Univé, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Hieronder lees je meer over enkele begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Bronchitis of Kleurenblindheid, maar ook Pingueculum en Ventrikelseptumdefect. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Ooststellingwerf) of juist een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Fochteloo?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Fochteloo of ergens in de buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Hierna spot jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere achttien stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Bewuzt zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Fochteloo?

De basisverzekering compenseert een groot deel van de zorgkosten in Fochteloo. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Inventariseer de voorwaarden van de huidige verzekering en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop bekijk je enige gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Fochteloo wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Let op: check even of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Fochteloo. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Fochteloo? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €75 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Fochteloo moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er een aantal verschillende types zorg in de buurt van Ooststellingwerf. Bijvoorbeeld: kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie of ook haptonomie, audicien, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij De Amersfoortse en PNOZorg. Check de dekking van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Zorghotel.

Verzekeringskantoor in Fochteloo

Houd jij van een persoonlijke afspraak t.a.v. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Fochteloo. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist inventariseert je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Fochteloo