Loading...

Zorgverzekering Ellewoutsdijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Ellewoutsdijk. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Achmea, CZ, FBTO, OHRA. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past jouw bestaande polis bij jouw situatie? Aan de hand van een innovatieve zorgvergelijker kan men nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals acupunctuur plus epilatie. Overstappen van polis is echt zo gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is vaak niet makkelijk. Termen als EHIC + Declareren zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of ONVZ tot De Goudse en Stad Holland. Hoe vind ik een aantrekkelijke aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door een zorgvergelijker tref je rap en moeiteloos een geschikte verzekering die overeenkomt met de wensen. Problemen? Op onze website bekijk jij makkelijke details over de restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Drouwenerveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Ellewoutsdijk? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door de vergelijk module – met uitgebreide functies – bekijk jij snel welke assuradeur de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-ellewoutsdijk


De beste zorgpolis in Ellewoutsdijk?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Buitenpost afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, United Consumers, Univé, Interpolis. Hierna ontdek je nuttige onderdelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor o.a. Campylobacter of Fijt, en tevens voor bijv. Maligne en Syndroom van Capgras. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500). Het pluspunt is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Borsele) of wellicht een school. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ellewoutsdijk?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan is er een verzekeringskantoor in Ellewoutsdijk of in deze buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via het internet. Hier bekijk je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 6 behandelingen).
 7. Bepaal de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. PMA) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Ellewoutsdijk?

Het basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Ellewoutsdijk. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en Wijkverpleging, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekering en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website lees je een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Ellewoutsdijk is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Zeeland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Ellewoutsdijk. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Ellewoutsdijk? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Ellewoutsdijk moet wel een contract hebben met je verzekering. Tevens zijn er velerlei zorginstanties in de buurt van Borsele. Zoals ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek of ook psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, haptonomie, audicien. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Menzis en ZieZo. Raadpleeg de afspraken van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Trekken tand of kies.

Verzekeringskantoor in Ellewoutsdijk

Prefereer jij face to face contact t.a.v. jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Ellewoutsdijk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon checkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ellewoutsdijk