Loading...

Zorgverzekering Eexterzandvoort Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Eexterzandvoort. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Menzis, CZ, FBTO, VGZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht jouw bestaande zorgverzekering nog met jouw situatie? Via onze handige zorgvergelijker kun jij vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende dekkingen als bijv. EHBO-advies / huidtherapie. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is redelijk niet eenvoudig. Feiten zoals Zorginstituut Nederland en Inkomensafhankelijke bijdrage komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of Kiemer tot bijv. FBTO en Salland. Hoe vind ik een goede verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels een zorgvergelijker bekijk je snel en gemakkelijk een geschikte verzekering die klopt met de wensen. Kom je er niet uit? Hier vind je nuttige specificaties ten aanzien van basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Drachtstercompagnie zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Eexterzandvoort? De premies van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – inclusief handige filters – zoek je supersnel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-eexterzandvoort


Betrouwbare zorgpolis in Eexterzandvoort?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Broekland afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Hieronder bekijk je een aantal aspecten die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor aandoeningen als Chronische motorische of vocale ticstoornis of Focomelie, en tevens voor bijv. Peesontsteking en Torsio testis. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (de max is €500). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Aa en Hunze) of soms een school. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eexterzandvoort?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Eexterzandvoort of omgeving. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en nog effectiever via internet. Hier lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (kies bijv. negen per jaar).
 7. Selecteer een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Besured) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Eexterzandvoort?

De basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Eexterzandvoort. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijv. Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Controleer de algemene voorwaarden van je huidige dekking en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website bekijk je een aantal algemene zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Eexterzandvoort wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: check even of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Eexterzandvoort. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Eexterzandvoort? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Eexterzandvoort moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog meerdere zorginstanties in en rondom Aa en Hunze. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, logopedie, ergotherapie maar ook plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij CZ en VGZ. Controleer de afspraken van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Vergoedingen Taxivervoer.

Verzekeringskantoor in Eexterzandvoort

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak t.a.v. een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Eexterzandvoort. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist inventariseert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eexterzandvoort