Loading...

Zorgverzekering Dronryp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Dronryp. Bijvoorbeeld naar FBTO, Achmea, OHRA, VGZ, Menzis. In 2020 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Klopt deze actuele verzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van een praktische zorgvergelijker kan men vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. huidtherapie en acnetherapie. Overstappen van polis is echt zo geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2020

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk complex. Aspecten zoals EHIC en Wlz zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of ONVZ tot bijv. DSW en Salland. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van een zorgvergelijker detecteer je vlug en moeiteloos een duidelijke verzekering die spoort met jouw individuele wensen. Hulp nodig? Op onze website lees jij makkelijke details over de eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Den Burg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in oktober 2020 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Dronryp? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met ons vergelijk script – met uitgebreide functies – check jij binnen enkele minuten welke partij in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2019 tot uiterlijk 31 januari 2020. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-dronryp


De beste zorgpolis in Dronryp?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2020 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Boer afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2020 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Verderop ontdek je nuttige variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Aardbeihemangioom of Gynecomastie, echter ook Passagère ticstoornis en Subjectief dubbelgangersyndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2020 is dit €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Menameradiel) of via een school. Je krijgt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dronryp?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Dronryp of ergens in de buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker d.m.v. internet. Onderstaand lees jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2020 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere achttien per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. Univé dekking) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Dronryp?

Het basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Dronryp. Zo staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer en tevens Wijkverpleging, Dieetadvies, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de polisvoorwaarden van je huidige verzekeraar om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina lees je meerdere gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Dronryp wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: check even of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Dronryp. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Dronryp? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Dronryp moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstanties in de regio Menameradiel. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, logopedie, kraamzorg en ook haptonomie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij De Goudse of National Academic. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Second opinion.

Verzekeringskantoor in Dronryp

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak rondom de zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Dronryp. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dronryp