Loading...

Zorgverzekering Dieverbrug Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Dieverbrug. Dit kan o.a. naar CZ, FBTO, Achmea, OHRA, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht jouw geldende polis met jouw omstandigheden? Via onze slimme zorgvergelijker kun je gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld vaccinaties + beweegzorg. Overstappen van polis is echt zo afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is soms moeilijk. Begrippen als SVB en PGB vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of inTwente tot bijvoorbeeld Interpolis en Salland. Hoe stap ik over naar een gewoon goede verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via de zorgvergelijker detecteer je rap en probleemloos een duidelijke verzekering die spoort met jouw individuele wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij bruikbare adviezen aangaande de basisverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over de Hoef zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Dieverbrug? De premies van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij binnen enkele minuten welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-dieverbrug


Populaire zorgpolis in Dieverbrug?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Beringe afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Verderop bekijk je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Adenocarcinoom of Kaposisarcoom, echter ook Marburgvirus en Reflux. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500). Het voordeel is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Westerveld) of mogelijk een vereniging. Jouw “win” is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dieverbrug?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Dieverbrug of ergens in de buurt. Handig: je doet dit veel rapper en gemakkelijker op internet. Onderstaand lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere zes keer).
 7. Bepaal een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Promovendum december 2022) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Dieverbrug?

Het basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Dieverbrug. Hiermee staat de verzekeraar garant voor zaken als Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en tevens Dieetadvies, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Controleer de voorwaarden van je huidige verzekering en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna vind jij een aantal gangbare zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Dieverbrug is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: loop na of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Dieverbrug. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Dieverbrug? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €70 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Dieverbrug moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er een aantal verschillende types zorg in de buurt van Westerveld. Onder andere: podotherapie, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Ditzo of Ohra. Check de afspraken van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Vergoedingen Proctologie.

Verzekeringskantoor in Dieverbrug

Houd jij van persoonlijk contact aangaande een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Dieverbrug. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur controleert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dieverbrug