Loading...

Zorgverzekering Deventer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Deventer. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Menzis, Achmea, VGZ, OHRA. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Past deze geldende polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van een handige zorgvergelijker kan men vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. tandarts of gezinsplanning. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk lastig. Termen als Verplicht eigen risico of Zorgverzekeringswet (Zvw) zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of OZF tot aan CZdirect en VvAA. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van een zorgvergelijker bekijk je direct en gemakkelijk een aantrekkelijke verzekering die past bij je behoeften. Is het lastig? Op onze website spot jij nuttige adviezen met betrekking tot de eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis. Lees ook alles over De Bult zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Deventer? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De premie kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij binnen enkele minuten welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-deventer


Populaire zorgpolis in Deventer?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Bergeijk afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Verderop bekijk je betekenisvolle onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor onder andere Aerofagie of Depersonalisatie, echter ook Polyarteritis nodosa en Psychose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500). Jouw “win” is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Deventer) of mogelijk een school. Jouw “win” is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Deventer?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Deventer of rondom deze plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger op internet. Hieronder check je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 9 keer).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Menzis juli 2022) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Deventer?

Jouw basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Deventer. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en tevens Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Wijkverpleging. Inventariseer de kleine letters van jouw huidige dekking en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina tref je enige gebruikelijke zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Deventer wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: loop na of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Deventer. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Deventer? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van een paar tientjes per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Deventer moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Ook vind je velerlei zorgbedrijven in de streek Deventer. Onder andere: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, ergotherapie maar ook audicien, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen lopen sterk uiteen bij AnderZorg of VGZ. Bestudeer de condities van de polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Vergoedingen Positieve uitademingsapparatuur.

Verzekeringskantoor in Deventer

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak t.a.v. jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Deventer. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider inventariseert je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Deventer