Loading...

Zorgverzekering Coevorden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Coevorden. Veel gekozen partijen zijn CZ, Menzis, Achmea, VGZ, FBTO. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt deze afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Via deze praktische zorgvergelijker kan men nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als steunzolen + tandarts. De overstap is echt zo geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is soms niet eenvoudig. Feiten zoals Ingezetene + Zorgverzekeringsfonds zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of Pro Life tot aan De Friesland en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een voordelige aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door de zorgvergelijker tref je snel en eenvoudig een goedkope verzekering die matcht met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op onze website spot jij bruikbare info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Braamt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Coevorden? De premies van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De vergoeding hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk jij direct welke partij de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-coevorden


De beste zorgpolis in Coevorden?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Arnemuiden afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over een aantal factoren die van belang zijn. Met deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis of Hippofobie, echter ook Persistant Sexual Arousal Syndroom en Wiegendood. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (de max is €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Coevorden) of soms een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Coevorden?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Coevorden of in deze buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via het internet. Op deze pagina lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 6 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld CZdirect afsluiten) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Coevorden?

De basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Coevorden. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijv. Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Bekijk de polisvoorwaarden van je huidige verzekeraar en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Verderop bekijk je enkele populaire zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Coevorden wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Coevorden. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Coevorden? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €25 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Coevorden zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog velerlei zorgbedrijven in de gemeente Coevorden. Denk aan: logopedie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie maar ook audicien, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij AnderZorg en VGZ. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Mensendiecktherapie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Coevorden

Wil je het liefstpersoonlijk contact m.b.t. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Coevorden. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Coevorden