Loading...

Zorgverzekering Bunschoten-Spakenburg Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Bunschoten-Spakenburg. Bijvoorbeeld naar OHRA, VGZ, FBTO, Achmea, Menzis. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt deze bestaande verzekering nog met jouw situatie? Met behulp van deze scherpe zorgvergelijker kun jij rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende modules zoals bijvoorbeeld acupunctuur / epilatie. De overstap is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een passende zorgverzekering is soms niet eenvoudig. Begrippen als AWBZ + Naturapolis komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of PMA tot bijvoorbeeld De Friesland en Zekur. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker achterhaal je direct en ongecompliceerd een geschikte verzekering die in lijn is met de behoeften. Meer info? Hier vind jij handige info ten aanzien van aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Boornzwaag zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Bunschoten-Spakenburg? De kosten van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de vergelijk module – met handige zoekfuncties – bekijk je snel welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg is meestal wel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-bunschoten-spakenburg


Veel gekozen zorgpolis in Bunschoten-Spakenburg?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Andelst afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze site ontdek je een aantal onderdelen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Asperger-syndroom of Gamofobie, maar ook Kwashiorkor en Sikkelcelziekte. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (niet meer dan €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Bunschoten) of soms een opleiding. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Vaak is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bunschoten-Spakenburg?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Bunschoten-Spakenburg of in deze buurt. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler online. Hieronder lees je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 36 keer).
 7. Beslis over een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn Pro Life vergelijken) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Bunschoten-Spakenburg?

De basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in Bunschoten-Spakenburg. Op die manier worden kosten gedekt van o.a. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen maar ook Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Bekijk de voorwaarden van je huidige dekking en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina lees jij enkele vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Bunschoten-Spakenburg wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: loop na of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Utrecht. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Bunschoten-Spakenburg. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Bunschoten-Spakenburg? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Bunschoten-Spakenburg moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei soorten zorg in de buurt van Bunschoten. Zoals diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, logopedie en plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, audicien, psychologische zorg. De financiële compensaties wisselen nogal bij Interpolis of PMA. Raadpleeg de afspraken van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Vergoedingen Lymfoedeem compressieapparatuur.

Verzekeringskantoor in Bunschoten-Spakenburg

Houd jij van een persoonlijke afspraak omtrent een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Bunschoten-Spakenburg. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bunschoten-Spakenburg