Loading...

Zorgverzekering Brucht Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Brucht. Veel gekozen partijen zijn FBTO, OHRA, VGZ, Menzis, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt deze huidige dekking bij jouw situatie? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker kun jij vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende modules als bijv. ergotherapie en huidtherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is redelijk niet makkelijk. Aspecten zoals Risicoselectie + CVZ zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of Ohra tot bijvoorbeeld DSW en VvAA. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij deze zorgvergelijker bekijk je direct en eenvoudig een geschikte verzekering die aansluit op je individuele wensen. Meer info? Op deze pagina bekijk je bruikbare adviezen aangaande de restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Blitterswijck zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Brucht? De premies van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met ons vergelijk script – en de speciale filters – zoek je gelijk welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden betreft vaak een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-brucht


Meest gekozen zorgpolis in Brucht?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Alteveer afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Op deze site ontdek je betekenisvolle aspecten die jou verder op weg helpen. Dankzij deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor o.a. Decubitus of Elektroallergie, maar ook Orbitale cellulitis en Trichotillomanie. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (maximaal €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra aanvulling voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Hardenberg) of juist een onderwijsinstelling. Je krijgt korting op de premie (korting van 5-10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Brucht?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Brucht of in een omliggende plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via het internet. Hieronder lees je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (onder andere 27 keer p/jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Delta Lloyd vergelijken) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Brucht?

Jouw basispolis vergoedt veel zorgkosten in Brucht. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist. Echter ook Wijkverpleging, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Lees de polisvoorwaarden van jouw actuele dekking en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina tref je meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Brucht is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Brucht. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Brucht? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Brucht moet wel een contract hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er vele soorten zorg in de regio Hardenberg. Bijvoorbeeld: logopedie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg en ook apotheek, audicien, haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij CZ en VGZ. Check de condities van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Laseren oog.

Verzekeringskantoor in Brucht

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact aangaande een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Brucht. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon controleert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Brucht