Loading...

Zorgverzekering Breezanddijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Breezanddijk. Bijvoorbeeld naar Achmea, OHRA, VGZ, CZ, FBTO. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht jouw huidige polis nog met jouw situatie? Via onze slimme zorgvergelijker kan je snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals fysiotherapie / epilatie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is redelijk niet makkelijk. Termen als Verplicht eigen risico of Basisverzekering zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of PNOZorg tot Ik en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een voordelige verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels een zorgvergelijker bekijk je direct en moeiteloos een goedkope verzekering die past bij jouw behoeften. Is het lastig? Op deze website tref jij makkelijke details aangaande de aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Bierum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Breezanddijk? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de polisvergelijker – en de speciale filters – tref je binnen 1 minuut welke polis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum betreft vaak een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-breezanddijk


Veel gekozen zorgpolis in Breezanddijk?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Aerdt afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Op deze pagina tref je belangrijke aspecten die van belang zijn. Via deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners voor o.a. Cellulitis of Hypersomnia, echter ook Lactose-intolerantie en Syndroom van Cushing. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar minder zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een voordelige premie (korting van 5-10%). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Breezanddijk?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Breezanddijk of omgeving. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Hieronder lees je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. achttien keer).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Salland Zorgverzekering ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Breezanddijk?

De basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Breezanddijk. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Bekijk de voorwaarden van de huidige modules om te zien wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hierna tref je enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Breezanddijk wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Breezanddijk. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Breezanddijk? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Breezanddijk is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Ook vind je vele soorten zorg in de buurt van Súdwest-Fryslân. Neem nou ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie en psychologische zorg, haptonomie, apotheek, audicien, plastische chirurgie. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Delta Lloyd en Univé. Bekijk de condities van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Klinische bevalling medische noodzaak.

Verzekeringskantoor in Breezanddijk

Heb jij het liefst 1 op 1 contact omtrent je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Breezanddijk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige kijkt naar je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Breezanddijk