Loading...

Zorgverzekering Breda Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Breda. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, CZ, OHRA, Achmea, Menzis. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht deze actuele polis bij jouw situatie? Via de snelle zorgvergelijker kan jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende modules als bijv. acnetherapie / zwangerschap en geboorte. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is tamelijk gecompliceerd. Feiten zoals Combinatiepolis of Zorgplicht vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of OZF tot o.a. De Goudse en ZieZo. Hoe vind ik een betrouwbare verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door onze zorgvergelijker vind je direct en eenvoudig een goede verzekering die klopt met de wensen. Hulp nodig? Op deze pagina tref jij bruikbare info aangaande de aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Beusichem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Breda? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – tref je snel welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-breda


Meest gekozen zorgpolis in Breda?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Acquoy afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Interpolis, Univé, United Consumers. Op deze site bekijk je enkele begrippen die van belang zijn. Via deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Basaalcelcarcinoom of Diverticulose, en tevens voor bijv. Lichen sclerosus en Vestibulitis nasalis. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, je gemeente (Breda) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Breda?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Breda of omgeving. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger online. Op deze pagina tref jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 6 keer).
 7. Neem besluit over de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn PMA ziektekostenverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Breda?

Jouw basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Breda. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Logopedie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Check de kleine letters van de actuele dekking om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar lees jij een aantal algemene zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Breda wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: check even of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Breda. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Breda? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Breda moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je vele zorginstellingen in en rondom Breda. Denk aan: logopedie, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek en haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Avéro Achmea en Promovendum. Raadpleeg de condities van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Kinderfysiotherapie.

Verzekeringskantoor in Breda

Geef jij de voorkeur aan face to face contact rondom een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Breda. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Breda