Loading...

Zorgverzekering Brantgum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Brantgum. Denk bijvoorbeeld aan CZ, Achmea, FBTO, VGZ, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht de bestaande zorgverzekering met jouw behoeften? Aan de hand van deze scherpe zorgvergelijker kan iedereen rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals o.a. acnetherapie en fysiotherapie. Het overstappen is in een paar minuutjes geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Termen als Inkomensafhankelijke premie + Verplicht eigen risico komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van AnderZorg of inTwente tot aan FBTO en United Consumers. Hoe ontdek ik een goedkope polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door onze zorgvergelijker achterhaal je vlug en gemakkelijk een goedkope verzekering die in lijn is met alle individuele wensen. Meer info? Op deze pagina tref jij praktische info m.b.t. de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico. Zie ook meer over Beuningen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Brantgum? De premies van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. Het tarief komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – tref je snel welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-brantgum


Veel gekozen zorgpolis in Brantgum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Achtmaal afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Interpolis, Bewuzt. Hierna bekijk je betekenisvolle variabelen die van belang zijn. Met deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Beroepsastma of Erotofobie, maar ook Ondine’s vloek en Scleritis. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Dongeradeel) of mogelijk een opleiding. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Brantgum?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Brantgum of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Hierna spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. zes keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. OZF ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Brantgum?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Brantgum. Zo staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek maar ook Revalidatiezorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Bekijk de kleine letters van jouw actuele verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder check je meerdere algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Brantgum wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: loop na of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Brantgum. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Brantgum? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Brantgum is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Tevens zijn er meerdere zorgbedrijven in de streek Dongeradeel. Neem nou kraamzorg, podotherapie, diëtetiek, ergotherapie en audicien, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Ik of Salland. Check de dekking van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Kies.

Verzekeringskantoor in Brantgum

Heb jij het liefst face to face contact t.a.v. jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Brantgum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist bekijkt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Brantgum