Loading...

Zorgverzekering Bourtange Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Bourtange. Bijvoorbeeld naar CZ, Achmea, OHRA, VGZ, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt de huidige dekking nog met jouw situatie? Via de handige zorgvergelijker kun jij rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals mindfulness / gezinsplanning. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is best frustrerend. Zaken als Overstapservice of Inkomensafhankelijke bijdrage komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van CZ of PNOZorg tot De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van de zorgvergelijker detecteer je direct en ongecompliceerd een goede verzekering die in lijn is met je behoeften. Problemen? Op deze pagina lees je bruikbare info ten aanzien van eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Berkel en Rodenrijs zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Bourtange? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De vergoeding hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met de vergelijk module – met handige zoekfuncties – bekijk je direct welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-bourtange


De beste zorgpolis in Bourtange?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Aarle-Rixtel afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina lees je meer over betekenisvolle variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Amoebiasis of Hartstilstand, maar ook Lipodystrofie en Slaapstoornis. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Vlagtwedde) of wellicht een vereniging. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bourtange?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Bourtange of rondom deze plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en simpeler d.m.v. internet. Hieronder check jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (o.a. 9 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. De Goudse ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Bourtange?

De basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Bourtange. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Bekijk de algemene voorwaarden van je huidige verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Op deze pagina spot jij een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Bourtange wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: loop na of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Bourtange. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Bourtange? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Bourtange moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal verschillende types zorg in de buurt van Vlagtwedde. Neem nou kraamzorg, podotherapie, diëtetiek, ergotherapie maar ook audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Menzis en Univé. Check de condities van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen J-codes.

Verzekeringskantoor in Bourtange

Prefereer jij face to face contact t.a.v. jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Bourtange. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bespreekt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bourtange