Loading...

Zorgverzekering Bosschenhoofd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Bosschenhoofd. Bijvoorbeeld naar CZ, Achmea, VGZ, Menzis, FBTO. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt deze bestaande polis bij jouw situatie? Aan de hand van deze snelle zorgvergelijker kan je vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende zekerheden als medische hulp buitenland of opticien. Overstappen van polis is in een paar minuutjes geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is soms niet eenvoudig. Aspecten zoals Basisverzekering of Bestuursrechtelijke premie zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of inTwente tot CZdirect en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van een zorgvergelijker bekijk je rap en makkelijk een geschikte verzekering die overeenkomt met alle wensen. Hulp nodig? Op deze pagina check jij praktische gegevens m.b.t. de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Zie ook meer over Bergschenhoek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Bosschenhoofd? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De kostprijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de vergelijk module – met handige zoekfuncties – bekijk jij binnen 1 minuut welke partij de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured, Promovendum betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-bosschenhoofd


Veel gekozen zorgpolis in Bosschenhoofd?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Aardenburg afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Op deze site vind je betekenisvolle begrippen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel variëren de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Achromatopsie of Echinokokkose, maar ook Lage rugpijn en Prodromale fase. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (maximaal €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, gemeente (Halderberge) of wellicht een school. Je krijgt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bosschenhoofd?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Bosschenhoofd of ergens in de buurt. Maar het kan nog sneller en gemakkelijker online. Hierna bekijk jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere negen stuks per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld FBTO ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Bosschenhoofd?

De basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Bosschenhoofd. Zo worden kosten gedekt van onder andere Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Bekijk de condities van jouw huidige polis en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Verderop spot je enige algemene zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Bosschenhoofd wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: check even of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Bosschenhoofd. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Bosschenhoofd? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Bosschenhoofd is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog allerlei zorginstellingen in de gemeente Halderberge. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg en psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, apotheek. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Interpolis of Ohra. Controleer de afspraken van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen IUI-behandeling.

Verzekeringskantoor in Bosschenhoofd

Houd jij van persoonlijk contact ten aanzien van de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Bosschenhoofd. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist bespreekt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bosschenhoofd