Loading...

Zorgverzekering Bornwird Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Bornwird. Populaire keuzes zijn VGZ, CZ, Menzis, OHRA, Achmea. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis goed te bekijken. Past deze actuele polis bij jouw situatie? Via deze praktische zorgvergelijker kun jij nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. brillen en lenzen en vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van polis is binnen 2 minuten gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is best moeilijk. Feiten zoals Polisvoorwaarden + Combinatiepolis zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of OZF tot bijv. De Friesland en United Consumers. Hoe stap ik over naar een goede aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker detecteer je direct en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die matcht met je behoeften. Hulp nodig? Hier vind jij bruikbare gegevens aangaande de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis. Zie ook meer over Bergen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Bornwird? De prijzen van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je al veel besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. Het tarief komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de vergelijk module – met bruikbare filters – tref je binnen enkele minuten welke verzekering de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, Besured betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-bornwird


Veel gekozen zorgpolis in Bornwird?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Aalsmeer afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Op deze site bekijk je een aantal aspecten die van belang zijn. Dankzij deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Blindedarmontsteking of Exhibitionisme, echter ook Koorts en Ziekte van Wegener. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Dongeradeel) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bornwird?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Bornwird of ergens in de buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler online. Hieronder vind jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 36 per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is CZ ziektekostenverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Bornwird?

De basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Bornwird. Op die manier staat de verzekeraar garant voor zaken als Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer en tevens Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Check de algemene voorwaarden van jouw actuele modules en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina bekijk jij een aantal gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Bornwird wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: loop na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Bornwird. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Bornwird? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Bornwird zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Ook vind je allerlei verschillende types zorg in de gemeente Dongeradeel. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, logopedie, podotherapie en psychologische zorg, haptonomie, audicien, plastische chirurgie, apotheek. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij inTwente en Promovendum. Raadpleeg de voorwaarden van de polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Inlay.

Verzekeringskantoor in Bornwird

Prefereer jij persoonlijk contact rondom een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Bornwird. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige controleert je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bornwird