Loading...

Zorgverzekering Bilthoven Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Bilthoven. Veel gekozen partijen zijn CZ, VGZ, OHRA, FBTO, Achmea. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Matcht de afgesloten polis met jouw behoeften? Met behulp van de slimme zorgvergelijker kan jij snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld steunzolen + huidbehandelingen. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is nogal complex. Aspecten zoals SKGZ of Betalingsregeling komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of Ohra tot o.a. Interpolis en VGZ. Hoe achterhaal ik een gewoon goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door deze zorgvergelijker bekijk je vlug en zonder problemen een goede verzekering die aansluit op alle behoeften. Is het lastig? Op deze pagina check jij bruikbare gegevens ten aanzien van eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Batenburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Bilthoven? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels onze vergelijker – inclusief handige filters – check je binnen 1 minuut welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-bilthoven


Meest gekozen zorgpolis in Bilthoven?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Zuidschermer afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, United Consumers. Op deze pagina bekijk je een aantal onderdelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor aandoeningen als Cushing-syndroom of Hartstilstand, maar ook Ozaena en Prikkelbare-darmsyndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (de max is €500). Het voordeel is een lagere premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, je gemeente (De Bilt) of via een school. Het voordeel is een voordelige premie (korting van 5-10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bilthoven?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Bilthoven of in deze buurt. Let op: je doet dit veel rapper en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand vind je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (onder andere 18 stuks per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. C4Me ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Bilthoven?

Jouw basispakket staat garant voor veel zorgkosten in Bilthoven. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Logopedie. Controleer de kleine letters van de huidige dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website tref jij enkele veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Bilthoven wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: inventariseer of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Utrecht. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Bilthoven. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Bilthoven? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Bilthoven zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Er zijn nog vele verschillende types zorg in de buurt van De Bilt. Zoals ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, logopedie en ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Ditzo en OZF. Bekijk de kleine lettertjes van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Haptonomie.

Verzekeringskantoor in Bilthoven

Prefereer jij 1 op 1 contact m.b.t. een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Bilthoven. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist helpt jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bekijkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bilthoven