Loading...

Zorgverzekering Berltsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Berltsum. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Achmea, Menzis, FBTO, CZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht deze bestaande verzekering met jouw wensen. Met behulp van onze slimme zorgvergelijker kan iedereen direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende dekkingen als orthodontie / ergotherapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is best gecompliceerd. Aspecten zoals Zorgverzekeringskaart + Vrijwillig eigen risico zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Ohra tot aan Delta Lloyd en ZieZo. Hoe stap ik over naar een voordelige aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door onze zorgvergelijker tref je gelijk en eenvoudig een duidelijke verzekering die aansluit op jouw zorgwensen. Hulp nodig? Op onze website tref jij nuttige details m.b.t. de naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Balkbrug zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Berltsum? De premies van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – inclusief handige filters – check jij snel welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Anderzorg is vaak een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-berltsum


Betrouwbare zorgpolis in Berltsum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Zorgvlied afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Univé. Op deze pagina lees je meer over een aantal onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor problemen zoals Bijziendheid of Diabetes mellitus, echter ook Orthorexia nervosa en Tandtrauma. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra module voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, de gemeente (Menameradiel) of via een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Berltsum?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Berltsum of in een omliggende plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en duidelijker via het internet. Hier tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn achttien stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. United Consumers zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Berltsum?

De basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Berltsum. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Inventariseer de voorwaarden van de actuele verzekering en zie meteen wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Hierna spot je enkele algemene zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Berltsum wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: check even of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Berltsum. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Berltsum? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische reden of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Berltsum moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er vele zorgbedrijven in de gemeente Menameradiel. Onder andere: kraamzorg, logopedie, podotherapie, ergotherapie maar ook haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, apotheek. De vergoedingen wisselen nogal bij FBTO of United Consumers. Bestudeer de dekking van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Genetisch onderzoek.

Verzekeringskantoor in Berltsum

Heb jij het liefst face to face contact rondom de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Berltsum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige checkt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Berltsum