Loading...

Zorgverzekering Berlicum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Berlicum. Dit kan o.a. naar CZ, Menzis, OHRA, Achmea, FBTO. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Past de bestaande zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van een nuttige zorgvergelijker kun jij rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen zoals huidtherapie en epilatie. De overstap is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Aspecten zoals Eerstelijns zorg + Polisvoorwaarden zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of Kiemer tot Delta Lloyd en Salland. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van een zorgvergelijker vind je gelijk en zonder problemen een goede verzekering die in lijn is met je individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina check je handige info met betrekking tot de eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Balk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Berlicum? De tarieven van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De prijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – en de speciale filters – tref je gelijk welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Besured, Anderzorg is vaak een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-berlicum


Betrouwbare zorgpolis in Berlicum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Zonnemaire afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop lees je meer over veel besproken aspecten die van belang zijn. Met behulp van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor onder andere Alagille-syndroom of Frégoli-syndroom, maar ook Microfilie en Trachoom. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (niet meer dan €500). Je profiteert van een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Sint-Michielsgestel) of soms een opleiding. Je ontvangt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Berlicum?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Berlicum of in deze buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Hier spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 9 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn UMC Zorgverzekering zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Berlicum?

Jouw basispakket dekt allerlei zorgkosten in Berlicum. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Logopedie, Dieetadvies. Lees de voorwaarden van je actuele modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop spot jij een aantal populaire zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Berlicum wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: controleer goed of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Berlicum. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Berlicum? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Berlicum zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er allerlei soorten zorg in de gemeente Sint-Michielsgestel. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, logopedie en ook haptonomie, apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Menzis of Stad Holland. Controleer de kleine lettertjes van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Generalistische Basis GGZ.

Verzekeringskantoor in Berlicum

Prefereer jij 1 op 1 contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Berlicum. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Berlicum