Loading...

Zorgverzekering Berkel en Rodenrijs Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Berkel en Rodenrijs. Populaire keuzes zijn OHRA, Menzis, FBTO, Achmea, VGZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt deze actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door deze handige zorgvergelijker kan je snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals ergotherapie / tandheelkundige hulp. Het overstappen is in een paar minuutjes gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is nogal ingewikkeld. Feiten zoals Zorgtoeslag en Basispakket zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of Kiemer tot HEMA en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door de zorgvergelijker bekijk je rap en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die in lijn is met alle behoeften. Meer info? Hier spot jij praktische gegevens over de aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Bakhuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Berkel en Rodenrijs? De premies van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-berkel-en-rodenrijs


De beste zorgpolis in Berkel en Rodenrijs?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Zoelen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Op deze site ontdek je veel besproken begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Beriberi of Hypoxie, en tevens voor bijv. Pijn en Q-koorts. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (maximaal €500). Het voordeel is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra dekking voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Lansingerland) of juist een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Berkel en Rodenrijs?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Berkel en Rodenrijs of ergens in de buurt. Handig: je doet dit veel rapper en gemakkelijker via het internet. Hierna check jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (o.a. zes behandelingen).
 7. Kies de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Pro Life zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Berkel en Rodenrijs?

De basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Berkel en Rodenrijs. Zo worden kosten gedekt van o.a. Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek en tevens Verloskundige zorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Logopedie. Controleer de polisvoorwaarden van jouw huidige modules en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder lees jij enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Berkel en Rodenrijs wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: loop na of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Berkel en Rodenrijs. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Berkel en Rodenrijs? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Berkel en Rodenrijs moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de buurt van Lansingerland. Onder andere: ergotherapie, kraamzorg, logopedie, podotherapie en psychologische zorg, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, audicien. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Menzis en United Consumers. Raadpleeg de afspraken van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Geneesmiddelen.

Verzekeringskantoor in Berkel en Rodenrijs

Houd jij van persoonlijk contact met betrekking tot je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Berkel en Rodenrijs. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige inventariseert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Berkel en Rodenrijs