Loading...

Zorgverzekering Benthuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Benthuizen. Bijvoorbeeld naar Menzis, Achmea, FBTO, OHRA, VGZ. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt de huidige zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een praktische zorgvergelijker kan je nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals o.a. alternatieve zorg plus ergotherapie. De overstap is binnen mum van tijd gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is soms complex. Termen als Wet BIG of Naturapolis vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of Menzis tot bijvoorbeeld Interpolis en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door onze zorgvergelijker achterhaal je snel en moeiteloos een voordelige verzekering die klopt met alle zorgwensen. Is het lastig? Op deze website spot jij handige details aangaande de eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering. Zie ook meer over Baambrugge zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Benthuizen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De premie hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door onze vergelijker – met uitgebreide functies – check je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-benthuizen


De beste zorgpolis in Benthuizen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Zelhem afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site ontdek je enkele begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorginstellingen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor aandoeningen als Complex regionaal pijnsyndroom of Desoriëntatie, maar ook Ortho-ergisch eczeem en Tonsillitis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Alphen aan den Rijn) of mogelijk een school. Je hebt recht op een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Benthuizen?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Benthuizen of rondom deze plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler via het internet. Hierna bekijk jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 18 keer).
 7. Bepaal de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld FBTO zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Benthuizen?

Jouw basispakket dekt de meeste zorgkosten in Benthuizen. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer maar ook Ergotherapie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Logopedie. Lees de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekeraar en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop bekijk je meerdere erkende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Benthuizen is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Benthuizen. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Benthuizen? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Benthuizen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Tevens zijn er allerlei verschillende types zorg in de buurt van Alphen aan den Rijn. Neem nou ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie en ook stoppen met roken, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, audicien. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij DSW of PMA. Controleer de dekking van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Fysiotherapie.

Verzekeringskantoor in Benthuizen

Geef jij de voorkeur aan face to face contact ten aanzien van je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Benthuizen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider inventariseert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Benthuizen