Loading...

Zorgverzekering Bentelo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Bentelo. Veel gekozen partijen zijn OHRA, CZ, Menzis, FBTO, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om het huidige contract goed te bekijken. Past jouw huidige verzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van deze nuttige zorgvergelijker mag ook jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende polissen als bijv. epilatie plus alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk frustrerend. Aspecten zoals Keuzevrijheid of Zorgpolis zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of PNOZorg tot bijvoorbeeld DSW en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een goedkope verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van een zorgvergelijker vind je gelijk en gemakkelijk een geschikte verzekering die spoort met alle individuele wensen. Hulp nodig? Op deze website spot jij praktische details ten aanzien van collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Baak zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Bentelo? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – en de speciale filters – spot jij binnen enkele minuten welke aanbieder de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-bentelo


Populaire zorgpolis in Bentelo?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Zeist afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Hieronder vind je betekenisvolle onderdelen waar je zeker op moet letten. Via deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgadressen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor problemen zoals Asperger-syndroom of Hersenschudding, maar ook Plankenkoorts en Toxischeshocksyndroom. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra module voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Hof van Twente) of mogelijk een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bentelo?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Bentelo of rondom deze plaats. Echter, het kan nog sneller en duidelijker via internet. Hierna bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 9 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is DSW zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Bentelo?

De basispolis dekt allerlei zorgkosten in Bentelo. Hiermee staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en tevens Logopedie, Dieetadvies, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Lees de polisvoorwaarden van de actuele polis en bekijk wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website vind je een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Bentelo wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Bentelo. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Bentelo? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Bentelo moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er allerlei zorgbedrijven in de regio Hof van Twente. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg maar ook stoppen met roken, audicien, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De vergoedingen wisselen nogal bij Interpolis of Zekur. Bekijk de dekking van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Fysio- en oefentherapie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Bentelo

Heb jij het liefst persoonlijk contact m.b.t. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Bentelo. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur controleert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bentelo