Loading...

Zorgverzekering Bennekom Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Bennekom. Bijvoorbeeld naar Menzis, FBTO, Achmea, OHRA, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht de geldende polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van een snelle zorgvergelijker kan je vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals mindfulness plus huidtherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is soms complex. Termen als Medicijnbeleid of Gemoedsbezwaarden zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot bijv. CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een geschikte polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker detecteer je direct en moeiteloos een voordelige verzekering die spoort met de zorgwensen. Meer info? Op deze pagina check jij bruikbare info met betrekking tot de naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Axel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Bennekom? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. Het tarief hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels onze vergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij gelijk welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is meestal wel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-bennekom


Veel gekozen zorgpolis in Bennekom?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Zegveld afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Verderop vind je betekenisvolle aspecten waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorginstellingen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Contactdermatitis of Hoogteziekte, echter ook Mentale retardatie en Prikkelbare-darmsyndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra dekking voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Ede) of mogelijk een opleiding. Je hebt recht op korting op de premie (korting van 5-10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bennekom?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Bennekom of in een omliggende plaats. Maar je doet dit veel rapper en duidelijker via het internet. Hieronder check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 stuks per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is CZ zorgpolis) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Bennekom?

Jouw basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Bennekom. Daarmee staat de verzekeraar garant voor zaken als Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen en Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Controleer de voorwaarden van de huidige verzekering om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna tref jij een aantal gangbare zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Bennekom wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Bennekom. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Bennekom? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Bennekom moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Er zijn nog velerlei soorten zorg in de gemeente Ede. Denk aan: kraamzorg, podotherapie, logopedie, diëtetiek of audicien, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij inTwente of Zilveren Kruis. Bekijk de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Flebologie.

Verzekeringskantoor in Bennekom

Wil je het liefstpersoonlijk contact t.a.v. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Bennekom. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bespreekt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bennekom