Loading...

Zorgverzekering Bantega Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Bantega. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Achmea, Menzis, OHRA, CZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past deze actuele verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van onze innovatieve zorgvergelijker kan je gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende modules als homeopathie / kraamzorg. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal gecompliceerd. Feiten zoals Bestuursrechtelijke premie + Naturapolis vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of OZF tot Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij deze zorgvergelijker tref je gelijk en eenvoudig een goede verzekering die spoort met de behoeften. Problemen? Op onze website bekijk je bruikbare details m.b.t. de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Andel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Bantega? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via ons vergelijk script – inclusief handige filters – zoek jij supersnel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Besured betreft vaak een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-bantega


De beste zorgpolis in Bantega?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Wommels afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina lees je meer over cruciale begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Atheromatose of Hypofysetumor, echter ook Macrocefalie en Zweepslag. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (De Friese Meren) of juist een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bantega?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Bantega of in een omliggende plaats. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Hier lees je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 18 stuks per jaar).
 7. Kies de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. DSW polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Bantega?

De basispolis betaalt een groot deel van de zorgkosten in Bantega. Daarmee staat de verzekeraar garant voor onder andere Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts en Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Dieetadvies, Wijkverpleging. Inventariseer de kleine letters van de actuele verzekering om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna spot je enkele erkende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Bantega wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: verifieer of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Bantega. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Bantega? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Bantega moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorgbedrijven in en rondom De Friese Meren. Denk aan: podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij Ik of National Academic. Bestudeer de dekking van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Diëtetiek.

Verzekeringskantoor in Bantega

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Bantega. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider checkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bantega