Loading...

Zorgverzekering Baarle-Nassau Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Baarle-Nassau. Dit kan o.a. naar Menzis, FBTO, CZ, Achmea, VGZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht de actuele polis met jouw behoeften? Geholpen door deze snelle zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als brillen en lenzen en fysiotherapie. Het overstappen is binnen 5 minuten geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is best gecompliceerd. Aspecten zoals Betalingsachterstand + Niet-gecontracteerde zorg vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van C4Me of National Academic tot De Friesland en Zekur. Hoe ontdek ik een betaalbare aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker detecteer je snel en probleemloos een duidelijke verzekering die klopt met de zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina check je makkelijke informatie m.b.t. de eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Allingawier zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Baarle-Nassau? De premies van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De prijs kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij direct welke polis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Anderzorg is vaak een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-baarle-nassau


Betrouwbare zorgpolis in Baarle-Nassau?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Miste afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder tref je enkele aspecten die van belang zijn. Met deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor problemen zoals Allergie of Dermatofyt, echter ook Platvoeten en Seksueel overdraagbare aandoening. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). Het pluspunt is een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Baarle-Nassau) of via een school. Je hebt recht op een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Baarle-Nassau?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Baarle-Nassau of in een omliggende plaats. Handig: je doet dit veel rapper en nog effectiever online. Hierna check jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 36 keer).
 7. Kies de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Promovendum zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Baarle-Nassau?

Jouw basisverzekering dekt de meeste zorgkosten in Baarle-Nassau. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist en Wijkverpleging, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Check de polisvoorwaarden van de huidige verzekering en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna lees jij een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Baarle-Nassau wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: check even of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Baarle-Nassau. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Baarle-Nassau? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €25 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Baarle-Nassau zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstellingen in de gemeente Baarle-Nassau. Bijvoorbeeld: podotherapie, ergotherapie, logopedie, kraamzorg of ook audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Bewuzt of Promovendum. Bestudeer de kleine lettertjes van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Condooms.

Verzekeringskantoor in Baarle-Nassau

Houd jij van een “echt” gesprek omtrent jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Baarle-Nassau. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige inventariseert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Baarle-Nassau