Loading...

Zorgverzekering Appelscha Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Appelscha. Dit kan o.a. naar FBTO, VGZ, Achmea, OHRA, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht jouw actuele dekking met jouw omstandigheden? Met medewerking van deze snelle zorgvergelijker kun jij gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden als steunzolen / alternatieve geneeswijzen. Het overstappen is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Aspecten zoals Gemoedsbezwaarden + CVZ komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of National Academic tot bijv. FBTO en Stad Holland. Hoe ontdek ik een voordelige aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door onze zorgvergelijker vind je vlug en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met de zorgbehoefte. Meer info? Op deze website vind jij praktische specificaties aangaande de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Abbega zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Appelscha? De tarieven van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de polisvergelijker – en de speciale filters – bekijk je supersnel welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Anderzorg is vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-appelscha


Veel gekozen zorgpolis in Appelscha?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Wijngaarden afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Verderop bekijk je betekenisvolle onderdelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Alveolitis (long) of Erysipelas, maar ook Mysofobie en Syndroom van Sotos. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Ooststellingwerf) of mogelijk een vereniging. Het voordeel is een voordelige premie (korting van 5-10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Appelscha?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Appelscha of in deze buurt. Tip: het kan nog sneller en duidelijker online. Onderstaand bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. achttien per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. De Amersfoortse zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Appelscha?

De basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Appelscha. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Dieetadvies, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Controleer de voorwaarden van de huidige polis en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website lees je een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Appelscha wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: verifieer of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Appelscha. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Appelscha? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Appelscha moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in de buurt van Ooststellingwerf. Zoals ergotherapie, logopedie, kraamzorg, podotherapie en ook plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Delta Lloyd of PMA. Controleer de voorwaarden van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Botox-injecties tegen overmatig zweten.

Verzekeringskantoor in Appelscha

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak omtrent je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Appelscha. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon checkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Appelscha