Loading...

Zorgverzekering Annen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Annen. Dit kan o.a. naar Menzis, Achmea, FBTO, OHRA, CZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht jouw bestaande polis nog met jouw situatie? Met behulp van een snelle zorgvergelijker kan iedereen vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld chiropractie + geneesmiddelen. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is vaak complex. Aspecten zoals Declareren of Ingezetene zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of PMA tot bijvoorbeeld FBTO en Univé. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door de zorgvergelijker tref je gelijk en gemakkelijk een goedkope verzekering die klopt met alle zorgwensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij praktische gegevens ten aanzien van aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Aalten zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Annen? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de polisvergelijker – en de speciale filters – spot jij binnen 1 minuut welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, Besured is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-annen


Betrouwbare zorgpolis in Annen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Wijlre afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Op deze site ontdek je betekenisvolle factoren die van belang zijn. Aan de hand van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Atypisch autisme of Kaposisarcoom, echter ook Non-verbal Learning Disabilities en Tuberculose. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra module voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Aa en Hunze) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Annen?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Annen of rondom deze plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Op deze pagina check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 9 stuks per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn ZieZo verzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Annen?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Annen. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek en tevens Logopedie, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van de actuele modules en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina vind jij enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Annen wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: check even of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Annen. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Annen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €45 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Annen moet wel een contract hebben met je verzekering. Tevens zijn er meerdere zorginstellingen in en rondom Aa en Hunze. Onder andere: podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek en ook haptonomie, apotheek, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Ik of OZF. Controleer de afspraken van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Body Stress Release.

Verzekeringskantoor in Annen

Wil je het liefstface to face contact omtrent een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Annen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur kijkt naar jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Annen