Loading...

Zorgverzekering Aldeboarn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Aldeboarn. Denk bijvoorbeeld aan CZ, Menzis, OHRA, FBTO, Achmea. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht jouw actuele verzekering met jouw behoeften? Via een slimme zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals oefentherapie plus alternatieve zorg. De overstap is echt zo gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is soms gecompliceerd. Zaken als Risicoselectie + Woonlandpakket vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Besured of PMA tot bijvoorbeeld Ditzo en VvAA. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels de zorgvergelijker achterhaal je rap en moeiteloos een betrouwbare verzekering die aansluit op jouw wensen. Hulp nodig? Op deze pagina check je praktische info ten aanzien van basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Zuidwolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Aldeboarn? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. Het tarief hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met onze vergelijker – met handige zoekfuncties – check je direct welke partij in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg is meestal wel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-aldeboarn


Veel gekozen zorgpolis in Aldeboarn?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Westerbroek afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Hierna vind je een aantal factoren die van belang zijn. Via deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgadressen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor problemen zoals Aspergillose of Hartritmestoornis, maar ook Passieve immuniteit en Stralingsziekte. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (maximaal €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra polis voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Heerenveen) of soms een vereniging. Je krijgt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Aldeboarn?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Aldeboarn of omgeving. Handig: het kan nog sneller en gemakkelijker op internet. Onderstaand check je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld zes keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Zekur) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Aldeboarn?

Het basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Aldeboarn. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts en Ergotherapie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Inventariseer de kleine letters van je huidige modules en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina bekijk je meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Aldeboarn wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: verifieer of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Aldeboarn. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Aldeboarn? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Aldeboarn moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Ook vind je een aantal zorginstellingen in de gemeente Heerenveen. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg of stoppen met roken, apotheek, haptonomie, audicien, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse of ZieZo. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Apparatuur voor bediening computer.

Verzekeringskantoor in Aldeboarn

Heb jij het liefst face to face contact m.b.t. een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Aldeboarn. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist geeft advies t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige bekijkt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Aldeboarn