Loading...

Zorgverzekering Achlum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Achlum. Bijvoorbeeld naar VGZ, Menzis, Achmea, OHRA, FBTO. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om het huidige contract goed te bekijken. Past jouw actuele polis bij jouw situatie? Met behulp van een snelle zorgvergelijker kan je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen als bijv. mantelzorg en medische hulp buitenland. Het overstappen is binnen 2 minuten gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is best lastig. Aspecten zoals Zorgplicht of Tweedelijnszorg zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van De Amersfoortse of PNOZorg tot bijv. Interpolis en ZieZo. Hoe achterhaal ik een goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je rap en gemakkelijk een goede verzekering die spoort met jouw behoeften. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij praktische specificaties m.b.t. de eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Zoutelande zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Achlum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de polisvergelijker – met bruikbare filters – check jij binnen enkele minuten welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-achlum


De beste zorgpolis in Achlum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Wenum Wiesel afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Interpolis, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Hieronder lees je meer over enkele onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Afasie of Endometriose, echter ook Periapicaal abces en Slechtziendheid. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra polis voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Franekeradeel) of wellicht een opleiding. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Achlum?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan is er een verzekeringskantoor in Achlum of omgeving. Maar dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever online. Onderstaand bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 9 keer).
 7. Kies de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Kiemer) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Achlum?

Jouw basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Achlum. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Logopedie, Wijkverpleging. Check de condities van je huidige verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina spot jij meerdere algemene zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Achlum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: verifieer of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Achlum. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Achlum? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Achlum zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Er zijn nog vele soorten zorg in en rondom Franekeradeel. Zoals podotherapie, ergotherapie, kraamzorg, logopedie en psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, haptonomie, apotheek. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij De Amersfoortse of Univé. Bestudeer de voorwaarden van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Alternatieve geneesmiddelen.

Verzekeringskantoor in Achlum

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak aangaande je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Achlum. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Achlum