Loading...

Zorgverzekering Aalden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Aalden. Veel gekozen partijen zijn Achmea, OHRA, FBTO, VGZ, Menzis. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed te bekijken. Past jouw afgesloten verzekering bij jouw situatie? Via deze praktische zorgvergelijker kan je vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als epilatie / acupunctuur. Overstappen van polis is echt zo gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is redelijk gecompliceerd. Aspecten zoals Gemoedsbezwaarde + Budgetpolis komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of PMA tot aan CZdirect en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een geschikte polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van een zorgvergelijker detecteer je direct en moeiteloos een betrouwbare verzekering die past bij alle zorgbehoefte. Problemen? Op deze pagina tref je bruikbare adviezen met betrekking tot de basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Zevenbergschen Hoek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Aalden? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk je binnen enkele minuten welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-aalden


Populaire zorgpolis in Aalden?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Waverveen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina vind je betekenisvolle begrippen waar je zeker op moet letten. Via deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgadressen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Alcoholisme of Hersenbloeding, echter ook Osteoporose en syncope. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Coevorden) of via een onderwijsinstelling. Je ontvangt een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Aalden?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Aalden of in deze buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via internet. Onderstaand bekijk je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld zes keer).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Besured) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Aalden?

Jouw basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Aalden. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg. Controleer de voorwaarden van de actuele modules en bekijk wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder bekijk jij een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Aalden is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Aalden. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Aalden? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Aalden moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Daarnaast zijn er een aantal zorgbedrijven in de regio Coevorden. Denk aan: kraamzorg, podotherapie, logopedie, diëtetiek en ook plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij CZdirect of Ohra. Bekijk de afspraken van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Aangepast serviesgoed.

Verzekeringskantoor in Aalden

Prefereer jij een “echt” gesprek t.a.v. jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Aalden. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist geeft advies op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bekijkt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Aalden