Loading...

Zorgverzekering Zaandam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Zaandam. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, CZ, Menzis, OHRA, VGZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Past de afgesloten verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door een innovatieve zorgvergelijker kan je direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende modules zoals bijvoorbeeld oedeemtherapie / huidtherapie. Het overstappen is binnen mum van tijd geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk complex. Feiten zoals Tweedelijns zorg + Diagnose Behandelcombinatie zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot bijvoorbeeld CZdirect en Univé. Hoe ontdek ik een betrouwbare verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker detecteer je direct en zonder problemen een goede verzekering die spoort met jouw behoeften. Meer info? Hier lees je bruikbare adviezen m.b.t. de collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Wilbertoord zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Zaandam? De premies van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je al veel besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. onze vergelijker – en de speciale filters – bekijk je direct welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-zaandam


De beste zorgpolis in Zaandam?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Vijlen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Hierna vind je een aantal aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Alcoholisme of Haarnestcyste, echter ook Miliaria rubra en Spierreuma. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Zaanstad) of wellicht een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zaandam?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Zaandam of ergens in de buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via internet. Hierna tref je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 36 keer).
 7. Kies een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is PNOZorg ziektekostenverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Zaandam?

De basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Zaandam. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts. Echter ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige modules en zie meteen wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar tref je meerdere gebruikelijke zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Zaandam wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: trek even na of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Zaandam. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Zaandam? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Zaandam moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er meerdere verschillende types zorg in de gemeente Zaanstad. Denk aan: kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, logopedie en psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, haptonomie, plastische chirurgie. De dekkingen zijn erg wisselend bij FBTO of ZieZo. Check de dekking van je polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Stomamateriaal en spoelapparatuur.

Verzekeringskantoor in Zaandam

Houd jij van een persoonlijke afspraak t.a.v. jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Zaandam. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon checkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zaandam