Loading...

Zorgverzekering Witmarsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Witmarsum. Populaire keuzes zijn Menzis, CZ, OHRA, VGZ, FBTO. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is slim om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Matcht jouw geldende polis nog met jouw situatie? Via deze slimme zorgvergelijker kan je direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als homeopathie en orthodontie. Het overstappen is razendsnel afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk moeilijk. Termen als Zorgverzekering + PGB komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of Menzis tot bijvoorbeeld De Goudse en United Consumers. Hoe vind ik een goedkope polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van deze zorgvergelijker achterhaal je rap en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met de behoeften. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij handige adviezen m.b.t. de aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Westerwijtwerd zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Witmarsum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via onze vergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij direct welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-witmarsum


Veel gekozen zorgpolis in Witmarsum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Varsselder afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Interpolis, Univé, United Consumers. Hieronder bekijk je belangrijke begrippen die van belang zijn. Dankzij deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor o.a. Coulrofobie of Erotomanie, maar ook Loopgravenkoorts en Syndroom van Ganser. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (maximaal €500). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra dekking voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of juist een school. Je ontvangt korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Witmarsum?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Witmarsum of in een omliggende plaats. Tip: je doet dit veel rapper en duidelijker d.m.v. internet. Hierna bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (o.a. 9 per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Promovendum ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Witmarsum?

De basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Witmarsum. Zodoende ben je standaard verzekerd voor zaken als Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Bekijk de voorwaarden van je huidige modules en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar tref jij een aantal populaire zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Witmarsum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Witmarsum. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Witmarsum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €40 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Witmarsum is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorgbedrijven in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, logopedie, ergotherapie en apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen zijn erg wisselend bij Avéro Achmea en Salland. Bestudeer de condities van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Signaalhond.

Verzekeringskantoor in Witmarsum

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Witmarsum. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist bekijkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Witmarsum