Loading...

Zorgverzekering Wijngaarden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wijngaarden. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Achmea, FBTO, Menzis, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt de huidige verzekering met jouw omstandigheden? Via onze handige zorgvergelijker kan jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals o.a. huidbehandelingen of chiropractie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is vaak niet makkelijk. Feiten zoals Naturapolis of EHIC vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of Ohra tot CZdirect en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van onze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en makkelijk een goede verzekering die matcht met jouw zorgwensen. Is het lastig? Hier check jij handige details ten aanzien van naturapolis, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Wekerom zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Wijngaarden? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met uitgebreide functies – spot jij binnen enkele minuten welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-wijngaarden


Veel gekozen zorgpolis in Wijngaarden?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Ubbergen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Verderop lees je meer over cruciale aspecten die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgadressen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Beroepsastma of Intermetamorfose, echter ook Nymfomanie en Wrat. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra module voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Molenwaard) of juist een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wijngaarden?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Wijngaarden of omgeving. Maar het kan nog sneller en gemakkelijker via het internet. Hieronder lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 27 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. VvAA zorgpolis) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Wijngaarden?

Jouw basispolis compenseert allerlei zorgkosten in Wijngaarden. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist. Echter ook Dieetadvies, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de polisvoorwaarden van de huidige verzekering en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop check jij meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Wijngaarden wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: check even of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Wijngaarden. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Wijngaarden? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Wijngaarden moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Er zijn nog velerlei zorginstellingen in de gemeente Molenwaard. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en audicien, haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij FBTO of Stad Holland. Bestudeer de dekking van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis R-codes.

Verzekeringskantoor in Wijngaarden

Houd jij van persoonlijk contact ten aanzien van een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wijngaarden. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige kijkt naar de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wijngaarden