Loading...

Zorgverzekering Wijchen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Wijchen. Bijvoorbeeld naar Menzis, OHRA, Achmea, FBTO, VGZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht de huidige polis bij jouw situatie? Met behulp van deze slimme zorgvergelijker kan je direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals mindfulness / mantelzorg. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Feiten zoals Combinatiepolis + GVS zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of PNOZorg tot bijvoorbeeld HEMA en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van deze zorgvergelijker tref je vlug en makkelijk een goedkope verzekering die past bij de wensen. Hulp nodig? Op deze pagina check jij bruikbare informatie ten aanzien van basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Waterhuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Wijchen? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De premie wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek jij gelijk welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-wijchen


Meest gekozen zorgpolis in Wijchen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Tuk afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Univé. Op deze site vind je veel besproken aspecten die extra belangrijk zijn. Via deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor onder andere Achromatopsie of Klompvoet, en tevens voor bijv. Longkanker en Verstuiking. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (de max is €500). Het voordeel is een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Wijchen) of wellicht een school. Het voordeel is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wijchen?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Wijchen of rondom deze plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via het internet. Op deze pagina spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 18 behandelingen).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is ONVZ zorgpolis) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Wijchen?

De basispolis vergoedt de meeste zorgkosten in Wijchen. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Wijkverpleging. Bekijk de polisvoorwaarden van je actuele verzekering en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Verderop lees jij enige gangbare zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Wijchen wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: verifieer of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Wijchen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Wijchen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Wijchen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in de regio Wijchen. Onder andere: podotherapie, logopedie, kraamzorg, ergotherapie of audicien, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse of ONVZ. Check de voorwaarden van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Pruik.

Verzekeringskantoor in Wijchen

Houd jij van 1 op 1 contact m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wijchen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider inventariseert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wijchen