Loading...

Zorgverzekering Wierden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Wierden. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, CZ, Menzis, VGZ, OHRA. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt de bestaande verzekering nog met jouw situatie? Geholpen door de slimme zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals vaccinaties of anticonceptie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Zaken als Zorgverzekering of CVZ zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Zorg en Zekerheid of Ohra tot bijvoorbeeld De Goudse en ZieZo. Hoe ontdek ik een goedkope aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die past bij alle zorgbehoefte. Problemen? Op deze website bekijk jij bruikbare informatie over de restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Waspik zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Wierden? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de polisvergelijker – met bruikbare filters – tref je direct welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-wierden


Populaire zorgpolis in Wierden?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Tripscompagnie afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Univé. Verderop ontdek je veel besproken begrippen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Angststoornis of Jaloersheidswaan, echter ook Pokken en Trance. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Wierden) of soms een school. Jouw “win” is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wierden?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Wierden of ergens in de buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger op internet. Hieronder check jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. twaalf stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Kiemer zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Wierden?

Jouw basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Wierden. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts. Echter ook Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Check de voorwaarden van jouw actuele modules om te zien wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop tref jij meerdere vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Wierden wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: loop na of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Wierden. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Wierden? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €50 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Wierden moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Tevens zijn er velerlei zorgbedrijven in de regio Wierden. Neem nou logopedie, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie maar ook haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Bewuzt of PNOZorg. Controleer de dekking van de polis voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Zorgpolis Proctologie.

Verzekeringskantoor in Wierden

Heb jij het liefst face to face contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Wierden. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur bekijkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wierden