Loading...

Zorgverzekering Wanneperveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Wanneperveen. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Achmea, OHRA, FBTO, CZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed te bekijken. Klopt jouw afgesloten dekking met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van de innovatieve zorgvergelijker kan jij snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals o.a. alternatieve geneeswijzen / alternatieve zorg. Overstappen van verzekeraar is echt zo gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Aspecten zoals Zorgaanbieders + Gemoedsbezwaarde zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of inTwente tot bijv. HEMA en VvAA. Hoe stap ik over naar een betrouwbare polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij onze zorgvergelijker tref je rap en zonder problemen een goede verzekering die spoort met alle behoeften. Problemen? Hier tref je praktische informatie over de aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Vinkega zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Wanneperveen? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – zoek je supersnel welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-wanneperveen


Meest gekozen zorgpolis in Wanneperveen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Stolwijk afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Interpolis. Hieronder vind je cruciale factoren die extra belangrijk zijn. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Algofobie of Ziekte van Huntington, echter ook Necrose en Pulmonale hypertensie. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (de max is €500). Het voordeel is een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, je gemeente (Steenwijkerland) of soms een hogeschool / universiteit. Je krijgt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wanneperveen?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Wanneperveen of omgeving. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via internet. Hieronder spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 27 behandelingen).
 7. Selecteer een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is De Friesland zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Wanneperveen?

Jouw basisverzekering dekt de meeste zorgkosten in Wanneperveen. Hiermee worden kosten gedekt van onder andere Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen maar ook Logopedie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekering en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina check jij enige gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Wanneperveen wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Wanneperveen. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wanneperveen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Wanneperveen moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je allerlei verschillende types zorg in en rondom Steenwijkerland. Onder andere: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek of ook haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek. De vergoedingen wisselen nogal bij CZdirect of VvAA. Bestudeer de dekking van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Nierdialyse in het buitenland.

Verzekeringskantoor in Wanneperveen

Wil je het liefst1 op 1 contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Wanneperveen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wanneperveen