Loading...

Univé zorgverzekering Een betrouwbare Univé zorgpolis afsluiten

Vandaag nog een zorgverzekering van Univé bestellen? De actuele premie voor 2022 bekijken? Of weten welke zorg wel en niet gedekt worden bij deze maatschappij? De potentiële aanvullende dekkingen vergelijken? Op de site spot je alle gegevens m.b.t. Univé. Ook kan men snel aan de hand van een vergelijker een zorgverzekering afsluiten. Dit is nog nooit zo eenvoudig geweest. Via internet is dit binnen 5 minuten voor elkaar. Geef hieronderjouw geboortedatum in en ga aan de slag met zorgverzekeringen vergelijken.

Nieuwsgierig wat Univé betaalt met hun polis? Als jij de verzekering oversluit is het slim om de voorwaarden goed te bekijken. Welke dingen worden gedekt? In het document met voorwaarden van de maatschappij kan je hier meer over lezen. Elke periode veranderen de spelregels en compensaties van de verzekeringskantoren. Wellicht betreft dit ook Univé. Check voor het oversluiten de inhoud van de polissen voor 2022 en actuele tarieven. Dit kun jij opvragen via de klantenservice, en kan je downloaden op de website van de verzekeringsmaatschappij (www.unive.nl).

Univé zorgverzekering afsluiten

Wil jij direct weten via welke wijze jij een verzekering bij Univé kunt regelen? Gebruik dan ons praktische stappenplan.

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Alternatieve geneeswijzen of tandheelkunde
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ontdekt nu de af te sluiten verzekeringen (Barendrecht, Groningen, Sliedrecht). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Analyseer de kleine lettertjes en geef extra aandacht aan de Univé vergoedingen 2022. Let met name op de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basiszorgverzekering van Univé is identiek aan het basispakket van andere zorgaanbieders zoals Bewuzt of Salland. De inhoud is bij wet vastgelegd. Eveneens moet iedereen dit nemen. Aan de hand van het basispakket ben je zeker van vergoedingen voor zorg als Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist. Maak je aanspraak op zorg uit de basisverzekering? Dan compenseer jij meestal eerst een eigen risico. Dit ligt in 2022 op €385. Univé hanteert meerdere polissen: een natura- of een restitutieverzekering. Kies je voor Restitutiepolis, dan kan jij op elke plek terecht voor zorg. Ga je voor de naturapolis, dan heb je beperkte zorgkeuze. Uitsluitend via gecontracteerde zorginstellingen ontvang je alles terug. Voorbeelden zijn:

Aanvullende verzekeringen

Bij Univé mag je de basispolis verrijken met aanvullende verzekeringen. Zodoende krijg je zaken vergoed die het basispakket niet (helemaal) afdekt. Dit betreft onder andere tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Dankzij de aanvullende dekkingen kies jij zelf een verzekering passend bij jouw levensstijl. Advies: zulkeaanvullende dekkingen hoef je niet af te sluiten. Check daarom of je de betreffende module echt nodig hebt. Er is al snel sprake van oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2022 vind je op www.unive.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Univé hanteert – net als alle andere aanbieders – een eigen risico dat verplicht is. In 2022 bedraagt dit €385. Ontvang je zorg uit de basisverzekering? Je betaalt dan de zorgkosten tot €385 zelfstandig. Er zijn enkele uitzonderingen zoals hulpmiddelen. Je mag kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de verplichte €385. Je kunt het verhogen met sprongen van €100, tot €500. De maximale vrijwillige eigen bijdrage is dus €885 per jaar. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen. Check daarnaast: United Consumers en Stad Holland verzekering.