Loading...

Zorgverzekering Rollator en loophulpmiddelen Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. In ruil voor vooraf bepaalde poliskosten, kan jij profiteren van een betrouwbaar zorgpakket van bedrijven als Achmea, CZ, VGZ, FBTO, Menzis en United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Ieder mens heeft betrouwbare zorg nodig. Veel patiënten hebben specifieke behoeftes. Dat kan bijvoorbeeld gaan om rollator en loophulpmiddelen. Benieuwd of (behandelingen rondom) rollator en loophulpmiddelen ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Wanneer je een nieuwe zorgverzekering regelt, is het slim om je aanvullende dekkingen te bekijken t.a.v. gangbare behandelingen en geneesmethoden. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-beschrijvingen van de verzekeringsmaatschappij (Anderzorg, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden) kan je er alles over lezen. Elk nieuw jaar veranderen de vergoedingen en voorwaarden van de assuradeurs.

Vergoedingen rollator en loophulpmiddelen 2022

Iedere zorgverzekering beslaat een zogenoemde basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij elk van de aanbieders overeenkomstig. Zo ben je gedekt voor kostenposten zoals Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Ergotherapie of Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen. Maar, wat moet ik weten over zorgverzekering Rollator en loophulpmiddelen vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Meteen oversluiten naar C4Me of ONVZ? Bekijk dan kritisch de condities rondom dit thema. De onderstaande vergelijker kan je helpen bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor rollator en loophulpmiddelen. Bekijk vergoedingen in o.a. Deinum, Kekerdom, Paterswolde, Westendorp.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die rijmt met je unieke zorg-wensen? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Epilatie? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig via de zorgvergelijker. Hoe werkt het? Binnen 5 minuten, via het stappenplan hieronder:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Fysiotherapie of gebit
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. In het volgende scherm check je de af te sluiten verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Download de kleine lettertjes en let specifiek op de rollator en loophulpmiddelen vergoedingen 2022. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Eigen risico Rollator en loophulpmiddelen

Het eigen risico is het zorgbedrag dat je zelf moet betalen als je gebruik maakt van het pakket. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan tarieven m.b.t. Rollator en loophulpmiddelen van de eigen bijdrage af? Het betreft tamelijk specifieke kwesties / behandelwijzen. Deze bijzondere zorg vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. In dit geval check je het actuele polisblad. De polis vind je op de website van de verzekeraar, of raadpleeg de helpdesk van jouw verzekeringskantoor. Vind je ze behandeling inbegrepen in jouw basisverzekering? In dat geval voldoe je meestal een deel van de zorg (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? In deze situatie eisen verzekeringen doorgaans niet een bijdrage uit het eigen risico. Check nu direct details over: OZF dekking.