Loading...

Zorgverzekering Psychotherapie Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering moet iedereen zelf regelen. Op basis van een vaste premie per maand, mag je aanspraak maken op een uitgebreid zorgpakket van aanbieders als OHRA, VGZ, CZ, Achmea, Menzis en Zilveren kruis, Interpolis, Univé, United Consumers. Elke Nederlander heeft betrouwbare zorg nodig. Veel consumenten benodigen daarnaast extra zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met psychotherapie. Achterhalen of (behandelingen rondom) psychotherapie wordt vergoed binnen de zorgverzekering? In het geval jij een nieuwe zorgverzekering neemt, is het aan te raden de aanvullende dekkingen te checken met betrekking tot gebruikelijke ingrepen en geneesmethoden. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de polis-beschrijvingen van jouw verzekeraar (Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured) wordt dit duidelijk uitgelegd. Ieder jaar muteren de modules, tarieven en dekkingen van de grote verzekeraars.

Vergoedingen psychotherapie 2023

Elke verzekeringsmaatschappij bestaat uit een belangrijke basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen identiek. Op die manier ben je gedekt voor mogelijke kosten als Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg of Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Echter, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Psychotherapie vergoeding 2023? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Overweeg jij oversluiten naar CZ en Stad Holland? Bekijk dan goed de condities rondom dit onderwerp. De onderstaande vergelijker kan je helpen bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor psychotherapie. Bekijk vergoedingen in o.a. De Rijp, Kaag, Ouwerkerk, Weiteveen.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een persoonlijke verzekering, die rijmt met jouw specifieke zorg-nood? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Draadspalk? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig door gebruik te maken van de zorgvergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Zonder moeite, aan de hand van de volgende tips en adviezen:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Fysiotherapie of gebit
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ontdekt nu de af te sluiten verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Download de kleine lettertjes en let specifiek op de psychotherapie vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Eigen risico Psychotherapie

Het concept eigen risico het bedrag dat je zelf moet betalen als je iets uit je basispakket gebruikt. In 2023 is dit €385. Gaan kosten rondom Psychotherapie van mijn eigen risico af? We praten over betrekkelijk bijzondere thema’s / behandelingen. Deze specifieke ingreep zal je mogelijk deels uit je eigen risico moeten betalen. In dit geval doorzoek het actuele polisblad. Dit kan je downloaden op de website van de verzekeraar, of vraag je op bij de helpdesk van de zorgverzekeraar. Staat je therapie wel in de basisdekking? In zo’n case compenseer jij doorgaans de eerste €385 via het eigen risico. Vind je het in de aanvullende verzekering? Hierbij is er doorgaans geen eigen stukje uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: Avéro Achmea dekking.